PURO

 

 

De prestaties van een audioketen worden beperkt door de negatieve invloed van de 'ruis' die de toestellen uit je hifiketen en stoorbronnen van buitenaf op het lichtnet induceren.

Dit zijn harmonische en reactieve "stromen" , een gevolg van de impedantiebelasting van de toestellen aangesloten
op het "wisselstroom"-net te vergelijken beetje zoals de kleine golven die terugrollen van het strand en die botsen tegen de grote golven die komen opzetten in de zee.

Hetzelfde fenomeen vindt plaats in je audioketen waar deze reactieve 'terugslag-energie' ,via de aarding van kabels, behuizing, elektronische schakeling, allerhande vervormingen genereren.

Deze terugslagenergie vormt een sluier over de micro-informatie , ingebed in de opname, die zo belangrijk is voor de weergave van timbre van instrumenten en stemmen en voor de  ruimtelijke informatie van de opname.

De Puro isoleert die negatieve invloed waardoor er een rijkdom aan microdynamiek en micro-informatie vanonder een sluier naar boven komt.

De harmonische storing van het lichnet gaat door tot in zeer hoge frekwenties waardoor ze zowel analoge als digitale circuits negatief kan beinvloeden.

De techniek in de Puro toegepast gelijkt op de vervormingsonderdrukking die eigen is aan de Push/Pull configuratie gebruikt bij buizenversterkers.

De Puro levert de audioketen een gebalanceerde spanning  waarbij elke helft  naar de aarde referereert .
Zo schakelt de Puro de hierboven besproken stromen van harmonischen ,veroorzaakt door de belasting op het lichnet, uit.

Door gebruik te maken van de Puro vlak bij je Hifi set creŽer je een ultralage bronimpedantie dit in vergelijking met de bronimpedantie die je van het lichtnet ervaart .

Dit resulteert in een sterk toegenomen dynamiek van de muziekweergave.

Het magnetisme wat gebruikt wordt bij de Puro om aan secundaire zijde terug de spanning op te wekken heeft bovendien een inductief karakter op wisselstroom en vangt micro-onderbrekingen op.

Daarenboven vormt de Puro een 100% galvanische scheiding tussen het lichtnet en je hifi keten waardoor elke gelijkstroom op het net geblokkeerd wordt.

Resultaat :

  • verlaging van ruis/storingsbodem : details lijken vanonder een sluier uit te komen, ruimtelijke informatie neemt drastisch toe

  • meer dynamiek = explosiever geluid

  • meer microdynamiek = meer subtielere, rijkere timbres van instrumenten en stemmen

  • lage bronimpedantie = krachtigere en explosievere basweergave

  • uitschakeling van harmonische storingen = zachter en transparanter hoog in het analoge domein,

  • rustiger werking van de digitale circuits en schakelende voedingen.
     

 

techspecs

Galavanisch gescheiden gebalanceerde netvoeding

2 versies :

Puro 5.0

5000 VA balanced power

input  1 x 240 volt

output 230 volt balanced

fully hardwired

3 independent temporised circuits with a total of 6 connectors avoiding the necessity of a permanent series surge protection

options :

possibility of Floating earth connection

(intended for professional studio environment)

possibility of switching from balanced to unbalanced

(can be important when using the Puro in an environment where unbalanced powered equipment is used together with Puro connected equipment)

option to insert on/off switchable parallel RF filters on one or more circuits (option : this excludes the varying filtercuttoff point  due the variable impedance load of series filters)

option : unique safety feature protecting equipment and human handling at ground fault currents of max 30mA  without the use of the usual earth leakage circuit breaker 
 

weight : 45 Kgs


Puro 1.2

1200 VA (peak 2400 watt)

input 1 x 240 volt

output balanced 230 volt

8 connectors

gewicht : 18 kg

 


 

Ervaringen van klanten