TUNING  
 

Met deze service stel ik mijn jarenlang opgebouwde ervaring ten dienste van de hifi liefhebber.

Deze optimalisatie kan op verschillende niveaus gebeuren :

-optimalisatie van de opstelling van de luidsprekers op basis van luistertesten en metingen (meest lineaire weergave, beste pulsweergave en optimaal stereobeeld)

Naargelang Uw wensen kan dit bv beginnen met het zoeken naar de optimale positie van uw luidsprekers
maar ook de  plaatsing van voorwerpen (meubelen,zetels,etc..) die de akoestische weergave van de luidsprekers beïnvloeden om tot een esthetisch en akoestisch aanvaardbaar compromis te komen.

-optimalisatie van uw weergaveketen : "de zwakste schakel bepaalt de eindkwaliteit" : deze alomgekende uitspraak bevat inderdaad alle waarheid. 
Naarmate de totaalkwaliteit van de keten stijgt wordt de tuning des te kritischer. 
Transparante luidsprekers gaan immers alles laten horen wat er in de keten eventueel fout gaat.

De gebruiker mist dikwijls een live referentie en al te vaak wordt één of andere dure hifketen als referentiegebruikt en niet de akoestische instrumenten .
Het zijn immers enkel akoestische opnames die houvast bieden om een hifi keten in balans te brengen.

Studioopnames krijgen een technische 'saus' van allerhande processors waardoor de referentie volledig zoek is en zijn daarom onbruikbaar. Toch is het dikwijls dit soort opnames dat je op Hifi beurzen steeds weer opgediend krijgt om een set te beoordelen...

-opsporen van mismatching tussen verschillende componenten 

- optimalisatie interconnects

-optimalisatie van  luidsprekerbekabeling : veel biwiring sets leiden tot verkeerde resultaten.

-optimalisatie stroomvoorziening : afscherming van netkabels is een noodzaak , zeker bij asymmetrische bekabeling van de sets, om stoorinvloeden te vermijden.

-verkeerde aanpassing tussen tonale weergave van verschillende componenten ( in een ideale wereld zou elke component zo neutraal en lineair mogelijk moeten zijn; helaas blijkt echter al te dikwijls dat componenten elk hun 'eigen kleur' hebben. Ik zoek uit op welk component ik een aanpassing kunnen suggereren.