CUBE

MK2

 english
 

Het Cube model is de culminatie van de technische evolutie in luidsprekertechnologie. Hierdoor levert ie prestaties die ongehoord zijn versus zijn grootte .

De weergave van deze uiterst kompacte luidspreker is indrukwekkend ruimtelijk . Het geluid is helder en transparant zonder scherpe randjes en ongelofelijk dynamisch en explosief, een eigenschap die je enkel zou associëren met véél grotere luidsprekers

De kasten zijn gefineerd met echt zebrano houfineer en afgewerkt met een milieuvriendelijke zijdeglans hydrolak

Elke Cube is volledig handgemonteerd en uitgerust met topcomponenten . Elk luidsprekerpaar wordt onderworpen aan een individuele meet- en luistertest vooraleer verpakt te worden en krijgt een garantie mee van vijf jaar.

 

 

 

 

Technische specificaties

Tweewegsysteem
Gesloten behuizing met een optimaal gedempte respons

basmidweergaver 170 mm met een grafiet/papierconus

zeer grote uitslag van de conus +/_ 8mm

softdome hogetonenweergever met een neodymium magneet en ferrofluid demping
fasezuiver Pure Pulse filter
behuizing vervaardigd uit 18 mm HDF
afwerking zebrano houtfineer met een matte hydrolak
afmetingen 24 x 24 x 24 cm
gewicht 7 kg

1999 euro/paae

 

 

 

Bruno De Groote

gitarist bij Deus

<<Jarenlang wou ik de wegwerpspullen van Mediamarkt vermijden. Eindelijk vond ik bij Link Audio wat ik zocht : super kwaliteit hifi, in het bijzonder de Cubes : mooie kleine speakers met een verbluffende weergave kwaliteit. Mijn muziekcollectie heeft nog nooit zo goed geklonken.

Bedankt Wim!>>

Jan Deca

Geluidstechnicus 

Johan Hoogewijs

Componist

www.johanhoogewijs.com

Bij het beluisteren van de Link Cubes was ik ondersteboven van de gelaagdheid die deze luidsprekers in zich hebben.

Diepte, perspectief, helderheid, het is er allemaal! En niet opgefokt, maar transparant, zuiver in alle regionen, zelfs zonder subkast extra.

Je waant je, afhankelijk van het genre muziek, op een bevoorrechte plek in de studio of in de live-ruimte.

Moordend evenwel voor slechte opnames of mindere uitvoeringen, je hoort het allemaal.

Maar een geschenk om van sublieme opnamen te genieten. Ik heb weer zin om gewoon muziek te luisteren. Benieuwd hoe mijn eigen muziek hierop klinkt...

 

Katrien Bergé
Néthen, été 2015

"Met Link wordt Muziek opnieuw extase, vertroosting, chaos, vertwijfeling, gelukzaligheid, loutering, stilte en zo onzegbaar zoveel meer .
In geen jaren of misschien wel nooit, zo ontroerd geweest en zo in de wolken, bij het luisteren naar muziek. Bovendien is de LINK-filosofie volkomen in harmonie met de loepzuivere klanken !
Dank Wim voor je inspirerende aanpak. Ik zeg het voort.
Katrien Bergé
Néthen, zomer 2015"

"Musique (re)devient extase, désespérance, consolation, purification, béatitude, pureté, silence ... l'ineffable.
Depuis une éternité je n'ai plus été si émue en écoutant de la musique.
En outre la philosophie LINK est en parfaite harmonie avec la sonorité extrêmement pure et équilibrée.
Merci Wim pour ton approche enthousiasmante, inspirée et visionnaire.
Qu'on se le dise !

 

Peter Vandendriessche
Jazz-saxofonist , muziekleraar

www.altosax.be

Ik ben zeer verrast geweest om voor een betaalbaar budget, een installatie te hebben gehoord die de muziek zo natuurgetrouw weergeeft dat het letterlijk mijn oren streelde.

 Ik weet hoe instrumenten klinken en weet dat de brug naar de weergave van een opname niet zonder hindernissen is, maar hier heb ik iets gehoord dat op mijn verlanglijstje hoort.

Ik zou deze speakers gebruiken  voor akoestische Jazz en klassieke muziek  in het algemeen -en uiteraard ook voor vele andere stijlen- is deze speaker uitzonderlijk goed. Heerlijk zelfs!

Mijn ‘vintage’ spullen zullen eraan moeten geloven vrees ik.

Jan Nicolaers
Trombonist bij de Koninklijke Muziekkapel

makeitslide.be


 

...Ik heb al veel muziek beluisterd en genoten van de klank van de boxen.

Wat een geluid!

Ze kunnen precies alles aan...

Ik hoor zoveel details die vroeger gewoon verloren gingen.

In elk register laag midden hoog kan je nog de verschillende lagen horen, gewoon subliem!

Ook het live effect is duidelijk te horen.

Het is alsof je erbij bent.

Ook bij luider spelen blijft het geluid een streling voor het oor.

Ik ben super tevreden...

 

Maarten Thiry 

Na enkele jaren van suboptimale hifi-aankopen ben ik uiteindelijk via een defecte vintage sansui bij Wim terechtgekomen.  Als liefhebber van oude gitaren en lampenversterkers was ik overtuigd dat vintage hifi zoveel beter moest klinken dan die moderne steriele apparatuur.  Toen Wim me kort een instap cambridge audio-set met de Link Cubes liet beluisteren, viel ik reeds omver van de klank.  Totaal anders dan wat ik gewend was, zeer veel detail en prachtig stereobeeld.  Het deed me spontaan terug denken aan mijn actieve studiomonitors van Dynaudio (BM6A) in mijn vroegere homestudio.  Ettelijke maanden later ben ik zelf ook eigenaar van een ‘moderne steriele’ hifi-versterker en de Link Cube 2’s.  Tussentijdse conclusie na een 3-tal weken:  gezellig naar achtergrondmuziek luisteren is schier onmogelijk met de Cubes.  Voortdurend wordt je aandacht getrokken door welbepaalde keuzes in de productie en subtiele riffs die ik daarvoor niet had opgemerkt.  Midden in een gesprek betrap ik me erop dat ik niet meer aan het luisteren ben, maar mijn aandacht verglijdt naar de reverbtail van de snare in nummer X of dat ene subtiele gitaartje dat ik net wat meer naar links zou gepand hebben etc.  In de audiofiele (vreselijk woord vind ik) wereld zijn het vooral liefhebbers van klassieke muziek of jazz die lyrisch zijn over de ‘opname’ of ‘samenspel’, maar ook voor liefhebbers van meer alternatieve muziek zijn de cubes een absolute aanrader.  Luister met een degelijke installatie en een stel Cubes  naar Radohead (The Bends) en je begrijpt hoe baanbrekend dit album was (en is!) zowel op muzikaal als productievlak.