Luisterreakties

 

LINK PURO


 

 

Johan Marynissen

Het effect van de PURO was voor mij onmiddellijk hoorbaar. Geen twijfel mogelijk.

Wat me meteen opviel, en wat nadien keer op keer terugkwam, was hoe muziek méér lagen, méér diepgang leek te hebben, en tegelijk toch ook extra coherent overkwam. Een verrassende ervaring eerst, maar wel prettig. Muziek die je voor het eerst mèt de PURO beluistert, moet je daarom soms wel een paar keer opnieuw beluisteren om dat complexere, rijkere en tegelijk meer homogene beeld opnieuw in je muzikale hersenhelft op te slaan. Want het is gegarandeerd ànders dan wat je voordien in gedachten had.

Daarnet nog beluisterde ik de CD 'The Famous Blue Raincoat' van Jennifer Warnes, die bekend staat bekend voor die typische slissende s’en, die ik voor mezelf al weggezet heb als een quasi onvermijdelijk neveneffect van de hedendaagse digitale techniek. Welnu, mèt de PURO blijft Jennifer haar s’en nog altijd even stevig aanzetten, maar ze doet dat nu met een zuiverheid die ik nog niet van haar gehoord had, ook niet op vinyl. Dat had ik niet verwacht. Als ik dat ook bij andere CD’s zo blijf ervaren, dan ben ik daar heel blij mee, want die overdreven s’en bederven voor mij wel eens vaker de pret.

Ik weet het, de PURO is geen goedkope upgrade, maar de effecten zijn bij mij van die aard dat ik het eigenlijk al zeker wist na een paar uur luisteren: niet twijfelen*. De PURO verdubbelt het genot van elke euro die ik voordien in m’n muziekinstallatie geïnvesteerd heb :)

Gilles D.
Mechelen

After having bought a pair of Vortex cables, I wanted to know if I could improve the sound of my setup with a Puro. I was positively surprised, because for me the Puro meant a more substantial improvement of the sound. In general, you can say that the music sounds better, but you can really hear it with a good recording. Instruments sound more like the real thing.

A bonus for me is that the Puro also looks nice and sleek in my hi-fi rack, compared to one of those ugly power strips.

 

Jan De Backer

Bierbeek

Ik kan je bevestigen de Puro is geweldig !

Bij de eerste aanzet van bekende muziek denk je “maar ik mis precies iets”, om daarna vast te stellen dat een soort van kosmische ruis uit de opnames verdwenen is.

Ik vergelijk het met het afvallen van een sluier waarbij de performance duidelijker, genuanceerder, zichtbaar wordt en de voorstelling ook breder en dieper wordt 

Je beloofde een trap hoger in kwaliteit en die heb ik gekregen.


Frans Rampen

Tijdens mijn zoektocht voor een oplossing voor mechanische trafobrom wegens slechte stroomvoorziening stuitte ik op de PURO van Link Audio. Voorheen heb ik de AVR-serie van Torus Power mogen proberen. De brom was nagenoeg verdwenen (enkel met het oor tegen de speaker hoorbaar (aktieve Meridian speakers), het geluidsbeeld was een verbetering maar wel wat agressief naar mijn smaak.
Toen kwam Wim langs met de LINK PURO 5.0.


Na een uitgebreide luistersessie telkens schakelend tussen Torus AVR en PURO vielen al direct een aantal zaken op:


- Met de LINK PURO geen mechanische hum meer, volledig stil

- Minder agressief / forward geluidsbeeld

- Dieper laag en meer gecontroleerd

- Af en toe scherp hoog voordien is volledig weg, zelfs bij hogere volumes

- Hierdoor méér ruimte voor details in het gehele klankbeeld, de set heeft méér lucht, speelt "makkelijker"


Ik heb de PURO nu enkele weken in gebruik en bovenstaande punten zijn nog duidelijker en overtuigender dan tijdens de luistersessie.
Wat begon als een oplossing voor enkel mechanische hum resulteerde in een nog betere muziekbeleving dan ik al gewend was!

Het is nog elke keer genieten van wat de PURO voor mijn systeem doet.

 

Dirk Boons

De Puro voldoet 100% aan mijn verwachtingen, niet alleen op de stereo maar ook op de gitaarversterkers.
 
Wat de stereo betreft staat de zanger nu echt in de kamer.
Zonder Puro zat hij in het beeld wat achter de boxen verscholen.
 
Ik vind de Puro een klasse update.

Yannick Willox, Grimbergen

20 jaar ervaring klassieke muziek opname ingenieur
en mastering ingenieur

www.acousticrecordingservice.be/


reactie na eerste beluistering

I<<Ik herinner mij de PURO ervaring in mijn studio tot op de dag van vandaag.

Ik weet zo hoevéél beter het zou klinken als ik dat ding weer aansluit.

Ik heb nog niet veel  toestellen gehoord die in die mate een akoestische fingerprint  achterlaten in mijn oor / brein !!!

Het laag is zooooo véél meer gedetailleerd, véél meer textuur, maar dan zeker niet door meer vervorming.
 
Alleszins, na meer beluistering werd duidelijk dat ook het mid en hoog evenveel beter werden...
 
Ik blijf erbij dat de LINK Puro voor mij de meest cost-effectieve upgrade kan zijn.>>

reactie na aanschaf en implementatie in de grote nieuwe studio te Grimbergen

 

De Puro "does its magic"

Het moment dat de muziek meer wordt dan één zintuiglijke waarneming en je zelfs het gevoel krijgt dat je het geluid kan vastnemen - dát is wat de Puro doet.

Die zeldzame momenten die live af en toe gebeuren, dat gebeurt regelmatig met een goede opname, maar enkel met de Puro in de luisterketen.

Er valt gewoon een barrière weg, de muziek stroomt gewoon je hersenen binnen als warme pap.

Of anders, je hebt het gevoel, zoals hoogtevrees, dat je gewoon in de muziek gaat vallen.

DAMN.

Het is eigenlijk misdadig om een keten te verkopen zónder Puro...

Het klinkt te goed, je moet blijven luisteren......


Johannes Vandermueren , Berg

 

Het eerste wat ik hoorde toen ik de Puro voor de eerste keer aansloot, was een opname met clavesimbel van Gustav Leonard op Klara.

Allicht dat de opname technisch zeer goed zat, want ik werd van mijn sokken geblazen door de helderheid en gedetailleerdheid van de muziek.

Mijn aandacht was onmiddellijk ‘getriggered’. Ik heb een CD opgelegd en ontdekte daar diezelfde helderheid.

 

Wat ik allemaal ondervond:
 

-         Het lijkt wel of de installatie nu kan ademen, alsof ze nu eindelijk de correcte voedingsstoffen krijgt om goed te presteren.  Dit verklaart allicht het gevoel van kristalherderheid.

-         Bij de meeste nummers heb ik de indruk dat het geluidsniveau stiller is.  Technisch is dit allicht niet te verklaren maar ik wijt dit na uitgebreid testen aan het feit dat er een hoop ‘rommel’ van tussen de eigenlijke muziek wegvalt, waardoor de klank aangenamer en rustgevender overkomt.

-         Wellicht ook technisch twijfelachtig, maar ik heb absoluut de indruk dat de luisprekers een stuk beter gecontroleerd worden; die doen nu rustig en haarfijn hun ding, de aansturing is precies.  Drum die voorheen als “Pwook” klonkt, is nu “Pok”.  Maar ook het uitslaan van de luidsprekers is minder, of zo lijkt het althans.

-         Detail.  Er is echt wel meer detail (micro-informatie noem jij dat) te horen.  Zelfs bij CD’s die ik denk van A tot Z te kennen, hoor ik nu toch weer details die mij vroeger ontgingen.  Kleine frivoliteiten meestal, maar vroeger kwam er dat als één lange ongedefiniëerde toon door, nu is dat een fijn gitaarspel of percussie.

 

 

In feite kan je stellen dat ik het soort kwaliteitsverbetering dat ik hoorde bij de aankoop van de B600 luidsprekers, nu alweer ontdek.

Of het moet zijn dat je bij mijn laatste bezoek hallucinerende pillen door mijn koffie hebt gedraaid ..J

 

Mijn conclusie:

Ik ga bij de luistertesten niet over één nacht ijs, ik luister en vergelijk uren en uren en avonden en nachten.

De Puro is een <<added value>> voor mijn muziekbeleving.  De Puro is een duur apparaat, dat bij een deftige – pure -  stroomvoorziening van de elektriciteitsmaatschappij zelfs totaal overbodig zou moeten zijn.  De realiteit bij mij thuis blijkt echter heel wat minder ‘puur’.  De Puro doet hier hoorbaar goed werk en geeft mij een upgrade van én mijn tuner, én mijn CD, én mijn luidsprekers.  Op die manier bekeken, is de Puro een koopje.


Georges Goethuys,Tielt-Winge

De luisterervaringen zijn bijzonder goed:
 
ik hoor nu duidelijk een onderscheid tussen de contrabassen en de cello's in een symfonieorkest.
Het slagwerk - vooral het subtiele - klinkt prachtig  en de viool van Jaap Schroeder in een Bach-concerto klinkt vol en met heel veel boventonen.
Eindelijk hoor ik echt tot welke prestaties mijn LINK Cubes in combinatie met de Lyngdorf set in staat zijn.