Luisterreacties  

 

MiniCUBE

 

 

Bert H. Hasselt

Ik had maar één luister-sessie ten huize Vanderstraeten nodig om te weten dat deze man mij op een voortreffelijke manier zou begeleiden bij de keuze toestellen en speakers.


De MiniCubes doen het schitterend in een ruimte die akoestisch nog niet eens ideaal "afgewerkt" is.

Ze moeten in geen enkel geval onder doen voor een paar Phonar Veritas P5.5 EdMa speakers, waarvan ik al zeer tevreden was.

Wel integendeel! Deze kleine luidsprekers hebben mij op de korte tijd van één maand in mijn bezit, al dingen doen horen die ik nog niet had ontdekt.

En dan dacht ik dat deze of gene compositie al aardig te kennen.

Wat staat er mij te wachten als ze straks de noodzakelijke 150 uren inspeeltijd achter de rug hebben?
Ik kijk alvast uit naar een tweede paar voor een andere ruimte.

Mijn oprechte dank aan Wim Vanderstraeten voor de zeer professionele, geduldige en vriendelijke begeleiding

 

Ralph Willox,  Tokyo

 ... reeds bij de eerste beluistering , in de zomer, was ik zeer onder de indruk van het detail dat je hoort, en van het ruimtegevoel,  ... de klank ademt een ongelooflijke ruimtelijkheid uit die ik tevoren alleen bij veel grotere luidsprekers (en sterkere versterkers) gehoord heb. 

- de natuurlijkheid van de instrumenten (akoestisch) en vooral de "attack" bij zowel strijkers als blazers (maar vooral bij de laatste) is ongelooflijk echt, in alle registers, niet enkel de hoogste, en dit effect is egaal over alle volumeniveaus die ik geprobeerd heb (van heel stil tot redelijk luid -- ik probeer de buren te vriend te houden...) Zelfs wanneer je naar stille passages luistert heb je recht op dezelfde direktheid.

 Op de (zit)hoogte waar een volwassene naar de minicubes luistert (opnieuw, dit is Japan, dus ik denk aan mensenmaten tussen de 1m45 en 1m85 -- alles daarbuiten is zonder garantie) is het klankbeeld ongelooflijk homogeen. Eerst en vooral is de "sweet spot" geen "spot" maar eerder een oppervlak van zo'n 2~3 vierkante meter waarbinnen je natuurlijk wel verschil hoort maar niet in die mate dat je als het ware bang bent van te bewegen. En daarbuiten heb je het recht van eigenlijk haast om het even waar in de driehoek te gaan zitten, zelfs tot heel dichtbij bij de basis, zonder teveel aan luistergenot te moeten inleveren. Ik druk me eigenlijk te zwak uit als ik zeg dat ik "opgetogen" ben met het resultaat: ik moet eerder zeggen dat ik nooit had durven hopen dat het resultaat zo goed zou zijn...

-

Matthias Verberckmoes, Bierbeek

Ik kan je niet genoeg danken voor deze fantastische speakers!


"Een onvoorstelbaar pure, zuivere en realistische geluidsweergave".
"Een opmerkelijk live-gevoel".
"De klanken uit deze Mini-Cubes bezorgen me keer op keer kippenvel"

 

Linda Martens

<<Ze spelen helder en gedetailleerd, zonder opdringerig te zijn en praktisch zonder vervorming, wat ik heel belangrijk vind >>

 

D.V, Westerlo

 Bedankt voor uw tijd en voor de gastvrije ontvangst.

Een "nieuwe" wereld is voor mij open gegaan ...

Alvast mijn be- en -verwondering voor de kleine speakers.

Ze zijn klein, maar dan enkel van formaat.

Voor de rest: fantastische klank.

Zeer natuurlijk, gedetailleerd en zuiver.