Luisterreakties

Cube mk2

 

english translation

 

Bruno De Groote

gitarist bij Deus

<<Jarenlang wou ik de wegwerpspullen van Mediamarkt vermijden. Eindelijk vond ik bij Link Audio wat ik zocht : super kwaliteit hifi, in het bijzonder de Cubes : mooie kleine speakers met een verbluffende weergave kwaliteit.
Mijn muziekcollectie heeft nog nooit zo goed geklonken.

Bedankt Wim!>>

 

Cristian Ciuperca, Boutersem

What an incredible experience from all points of view! I called Wim in the morning, and he was flexible enough to plan a listening session for the same day. He paid extreme attention to all our needs and questions. His expertise is undeniable, and he patiently shared it with us. One can see that he is super passionate, and his passion also rubbed on us 😊. The listening experience was the best we ever had: many details in the sound we could now hear combined with the emotions transmitted by the music with such ease. We were immediately hooked, and we went with the suggested components. Everything was delivered fast and in perfect conditions, and Wim went the extra mile with the support for the installation. We are now enjoying at-home quality music and are pleasantly surprised to see that our music appetite has increased and that we now ‘taste’ and appreciate more different genres than before.

Highly recommended!

 

Gilles D.  Mechelen

Hoewel ik al jaren de ontwerpen van Link Audio volg, heb ik recent pas de stap naar een luistersessie bij Wim Vanderstraeten gezet. Ik had besloten om een paar veel te grote gesloten kolomluidsprekers door kleine gesloten luidsprekers te vervangen. Ik hoor graag het diepste laag in muziek en dit type luidspreker maakt een perfecte overgang mogelijk naar een gesloten subwoofer.

Voor ik bij Wim op bezoek ben gegaan, was ik al verschillende andere luidsprekers gaan beluisteren. De Cube was één van de laatste kandidaten op mijn shortlist. Naar die andere luidsprekers ben ik uiteindelijk niet meer gaan luisteren. We waren nog niet ver geraakt in de muziek die Wim mij had voorgeschoteld, toen het voor mij al meteen duidelijk werd dat ik met een paar Cubes huiswaarts wou keren. Wat een geluid!

Ik heb ze ondertussen uitgebreid bij mij thuis beluisterd. Mijn eigen muziekverzameling ben ik stilaan aan het herontdekken. Wat mij opvalt is dat je de Cubes niet hoort, enkel de muziek. In tegenstelling tot andere luidsprekers, komt het geluid dus niet uit twee kasten. Ik luister nu voor de eerste keer naar de muziek. Deze lijkt inderdaad tussen de luidsprekers te ontstaat. Het werd mij pas duidelijk hoezeer een luidspreker zijn eigen geluid aan de muziek toevoegt, toen ik uit nieuwsgierigheid toch nog even naar mijn oude luidsprekers heb geluisterd. Wat een verschil en eigenlijk niet meer om aan te horen, nu ik anders en beter gewoon ben.

Naast de neutrale klank van de Cubes was de basweergave voor mij de doorslaggevende factor. Deze is gewoon zeer goed. Ik ben niet alleen onder de indruk van de kwaliteit van de bas (zeer strak en zonder kleuring), maar ook hoe laag deze voor zo'n kleine luidspreker reikt. Met de Cubes hoor je enkel de bas die in de opname zit, dus zoals het hoort. Dit maakt de integratie met een goede sub een stuk eenvoudiger en preciezer. Om eerlijk te zijn heb je voor muziek met deze luidsprekers zelf geen subwoofer nodig, tenzij je de diepste bas wil horen.Ik ben dus zeer tevreden over deze nieuwe aanwinst en niet alleen over het geluid, maar ook over het tijdloos design en de hoge afwerkingsgraad van deze Cubes.

Voor mij zijn het top luidsprekers en in vergelijking met andere merken gewoon een no-brainer.

Bedankt Wim voor de goede ontvangst, de aangename luistersessie en het interessante gesprek over muziek, techniek, akoestiek en de vele hardnekkige fabeltjes die over hifi spijtig genoeg nog steeds de ronde doen.

Richard

Spijkenisse

Al eerder heb ik na een luistersessie bij Wim Vanderstraeten een Cambridge StreamMagic 6 V2 en LINK bekabeling aangeschaft. Omdat ik zeer enthousiast ben over deze door Wim geadviseerde audio componenten, ging ik opnieuw bij hem op bezoek in Rotselaar. Dit keer om, na de nodige verkennende emails over mogelijke opties, door een luistersessie te ervaren naar wat er nog meer op het gebied van audio mogelijk is. Tijdens deze demo heb ik uitvoerig geluisterd naar door Wim geselecteerde bronnen en versterkers in verschillende prijsklassen: Van Cambridge CXA-80, via Cambridge 851 serie tot en met Devialet 200. Hierbij werd ik door Wim getrakteerd op allerlei muziekfragmenten, waardoor de onderlinge verschillen mij goed duidelijk zijn geworden: Heel verhelderend!

De constante component was hierbij de luidspreker LINK Cube2. Deze luidspreker ontpopte zich vanaf het begin als DE verrassing van de dag. Bij de goedkoopst beluisterde prijsklasse aansturing al direct gedetailleerd, sprankelend en ruimtelijk. Maar bij het beluisteren van de steeds duurdere prijsklassen aansturing kwam de echte verbazing! Deze kleine luidsprekers bleven zich verbeteren tot iets wat je onmogelijk zou achten gezien hun formaat, ook als de volumeknop wat verder werd opengedraaid: Ongekende controle en power! Niet alleen in het midden en hoog, maar ook in het laag! Met een zodanige punch dat ik me afvroeg of ik mijn subwoofer met pijn in het hart op marktplaats kon gaan zetten.

Helaas was er geen tijd en energie meer om nog naar de K100’s te luisteren. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat deze substantieel beter kunnen zijn…  Maar LINK en Wim blijven je verrassen is mijn ervaring. Een prima reden voor nog een bezoek!

Richard (Spijkenisse; Nederland)

 

Paul Van Garsse

Haasdonk

De LINK Cubes werden geplaatst op stands van 80 cm hoog, gekoppeld aan mijn Uunison Research simply italy classe A 2x 12 watt buizenversterker, met een stel supra ply 3.4 luidsprekerkabels. 

De klankweergave was zeer helder en homogeen, echter neigde het naar een beetje vlak en een plat geheel. Na een vijftiental minuten verving Wim de interconnectkabel tussen mijn cd-speler en de versterker door zijn LINK Velox kabel, en de Supra luidsprekerkabel werd vervangen door de LINK Vortex luidsprekerkabel. En toen.. 

" De prachtige wassen beelden van Madame Tussaud kwamen werkelijk tot leven". 
Er kwam duidelijk meer dynamiek in het geheel. De eerder scherpe kanten van het hoog werden herleid tot een aangenaam timbre en het laag werd met autoriteit neergezet. 
Percussie werd levensecht weergegeven. Ik kreeg rillingen op de manier waarop "Electric Ladyland" van Jimi Hendrikx door de speakers knalde, vervolgens "Smoke on the water" van Deep Purple enz.. Deze "liftweergave" was voor mij althans ongekend.

Muzikale emotie is hier op zijn plaats ! Bovendien nog eens verpakt in een mooi design, werkelijk hebbedingetjes die Cubes!

 

Michel Devroey

Kortenberg

Enkele maanden geleden ben ik bij Wim terecht gekomen om een speaker te laten herstellen, vriendelijke man die vroeg of ik geen zin had om eens mee om naar z'n speakers te luisteren.

Nee, dit hield ik niet voor mogelijk....ik voelde de adem van Diana Krall, het trillen van het riet van Brubeck, ik zag Ibrahim Mahlouf voor me spelen. Ik kon haast niet geloven dat zo'n compacte speakers zo'n realistisch weergave hebben.

Je hoort geen speakers, alleen muziek.

Het liet me niet los en een tijdje later ben ik de Cubes gaan halen.

Ze blijven me nog steeds verbazen...in die mate zelfs dat hoewel ik de laatste jaren meestal naar jazz luister ook m'n ganse collectie klassieke cd's aan het herbeluisteren ben.

Echt genieten !
 

J.Van Dijck

Ik ben een volledige leek wat muziek betreft

En toch merk ik dat de Cubes anders klinken dan alle andere boxen.

Met de ogen toe lijkt het alsof de muzikanten voor je staan te spelen, alles klinkt gewoon super helder.

Ik hoor nu ook dingen in een nummer die ik vroeger nooit gehoord had.

Het is zelfs zo dat ik nu het geluid uit andere boxen, bv in een kroeg, echt slecht vind - iets waar ik vroeger nooit bij stilstond !
             


Bram Van Rompaey en Valérie Raets

Antwerpen

Na de aankoop van de Link Cubes was de eerste stap om onze volledig muziek collectie te herbeluisteren.

De luidsprekers nodigen uit om alles wat je dacht te weten over muziek even te herevalueren.

De gelaagdheid en details, en de eerlijkheid van het geluid dat door de Link Cubes tevoorschijn komt zorgt voor een ervaring die wij voordien nog nooit hadden beleefd.

Alles hangt uiteraard af van de opname zelf, want de Link speakers geven àlles weer op een eerlijke en pure manier, waardoor sommige platen wat teleurstellen als hun opname kwaliteit tegenvalt.

Andere platen ontvouwen zich dan weer als een bloem die open bloeit en een schoonheid vertoont die voordien "geheim "was gebleven.

Je voelt je soms zo dicht aanwezig dat het aanvoelt alsof je mee in de studio zit tijdens de opname en je oren de microfoon zelf zijn waarin gespeeld of gezongen wordt. Een ervaring waarvan je voordien dacht dat het enkel mogelijk was door middel van een koptelefoon.

Het kan vergeleken worden met de overstap van zwart wit televisie naar kleur. Door het luisteren naar muziek met de Cubes is ons muziek gamma ook uitgebreid. De speakers zorgen ook voor een verschuiving in muzieksmaak en stijl doordat ze je de mogelijkheid geven om op een andere, veel diepere en intensere manier naar muziek te luisteren.

Wij gaan nu even verder de muziek collectie doorspitten.

 

Xavier Flament

Palais des Beaux-Arts, Bruxelles

Si vous vous demandez à quoi vous voulez être si hautement fidèle, prenez rendez-vous chez Wim Vanderstraeten, à deux pas de Louvain. Il fabrique d’étonnants petits <<cubes>> qui chantent diablement bien.... J’ai été séduit par la rapidité et la précision de ces petits cubes, qui plus est beaux à regarder avec leur placage luxueux ..

Les voix offrent d’emblée une magnifique présence qui atteste de la qualité du médium, leur registre peut-être le plus convaincant. ....

Le piano, si difficile à rendre, m’a le plus étonné avec un poids, une assise et une matière enviables pour un si petit volume.

Beaucoup de propreté et de naturel, d’une manière générale, ...

Plus qu’un négoce, la haute-fidélité est chez lui un mode de vie !

 

Johan Hoogewijs

Componist

www.johanhoogewijs.com

Bij het beluisteren van de Link Cubes was ik ondersteboven van de gelaagdheid die deze luidsprekers in zich hebben.
Diepte, perspectief, helderheid, het is er allemaal! En niet opgefokt, maar transparant, zuiver in alle regionen, zelfs zonder subkast extra.

Je waant je, afhankelijk van het genre muziek, op een bevoorrechte plek in de studio of in de live-ruimte.

Moordend evenwel voor slechte opnames of mindere uitvoeringen, je hoort het allemaal.

Maar een geschenk om van sublieme opnamen te genieten. Ik heb weer zin om gewoon muziek te luisteren.


Benieuwd hoe mijn eigen muziek hierop klinkt...

 

Katrien Bergé
Néthen, été 2015

"Met Link wordt Muziek opnieuw extase, vertroosting, chaos, vertwijfeling, gelukzaligheid, loutering, stilte en zo onzegbaar zoveel meer .
In geen jaren of misschien wel nooit, zo ontroerd geweest en zo in de wolken, bij het luisteren naar muziek. Bovendien is de LINK-filosofie volkomen in harmonie met de loepzuivere klanken !
Dank Wim voor je inspirerende aanpak. Ik zeg het voort.
Katrien Bergé
Néthen, zomer 2015"

"Musique (re)devient extase, désespérance, consolation, purification, béatitude, pureté, silence ... l'ineffable.
Depuis une éternité je n'ai plus été si émue en écoutant de la musique.
En outre la philosophie LINK est en parfaite harmonie avec la sonorité extrêmement pure et équilibrée.
Merci Wim pour ton approche enthousiasmante, inspirée et visionnaire.
Qu'on se le dise !

 

Bert Houben, Hasselt

Je nieuwe Cubes zijn zàlig !

 

Peter Vandendriessche
Jazz-saxofonist , muziekleraar

www.altosax.be

Ik ben zeer verrast geweest om voor een betaalbaar budget, een installatie te hebben gehoord die de muziek zo natuurgetrouw weergeeft dat het letterlijk mijn oren streelde.

 Ik weet hoe instrumenten klinken en weet dat de brug naar de weergave van een opname niet zonder hindernissen is, maar hier heb ik iets gehoord dat op mijn verlanglijstje hoort.

Ik zou deze speakers gebruiken  voor akoestische Jazz en klassieke muziek  in het algemeen -en uiteraard ook voor vele andere stijlen- is deze speaker uitzonderlijk goed. Heerlijk zelfs!

Mijn ‘vintage’ spullen zullen eraan moeten geloven vrees ik.

 

Maarten Thiry 

Kessel-Lo

Na enkele jaren van suboptimale hifi-aankopen ben ik uiteindelijk via een defecte vintage sansui bij Wim terechtgekomen.  Als liefhebber van oude gitaren en lampenversterkers was ik overtuigd dat vintage hifi zoveel beter moest klinken dan die moderne steriele apparatuur.  Toen Wim me kort een instap cambridge audio-set met de Link Cubes liet beluisteren, viel ik reeds omver van de klank.  Totaal anders dan wat ik gewend was, zeer veel detail en prachtig stereobeeld.  Het deed me spontaan terug denken aan mijn actieve studiomonitors van Dynaudio (BM6A) in mijn vroegere homestudio.  Ettelijke maanden later ben ik zelf ook eigenaar van een ‘moderne steriele’ hifi-versterker en de Link Cube 2’s.  Tussentijdse conclusie na een 3-tal weken:  gezellig naar achtergrondmuziek luisteren is schier onmogelijk met de Cubes.  Voortdurend wordt je aandacht getrokken door welbepaalde keuzes in de productie en subtiele riffs die ik daarvoor niet had opgemerkt.  Midden in een gesprek betrap ik me erop dat ik niet meer aan het luisteren ben, maar mijn aandacht verglijdt naar de reverbtail van de snare in nummer X of dat ene subtiele gitaartje dat ik net wat meer naar links zou gepand hebben etc.  In de audiofiele (vreselijk woord vind ik) wereld zijn het vooral liefhebbers van klassieke muziek of jazz die lyrisch zijn over de ‘opname’ of ‘samenspel’, maar ook voor liefhebbers van meer alternatieve muziek zijn de cubes een absolute aanrader.  Luister met een degelijke installatie en een stel Cubes  naar Radiohead (The Bends) en je begrijpt hoe baanbrekend dit album was (en is!) zowel op muzikaal als productievlak.