Luisterreacties

Cube

 

 

Michel Devroey

Kortenberg

Enkele maanden geleden ben ik bij Wim terecht gekomen om een speaker te laten herstellen, vriendelijke man die vroeg of ik geen zin had om eens mee om naar z'n speakers te luisteren.

Nee, dit hield ik niet voor mogelijk....ik voelde de adem van Diana Krall, het trillen van het riet van Brubeck, ik zag Ibrahim Mahlouf voor me spelen. Ik kon haast niet geloven dat zo'n compacte speakers zo'n realistisch weergave hebben.

Je hoort geen speakers, alleen muziek.

Het liet me niet los en een tijdje later ben ik de Cubes gaan halen.

Ze blijven me nog steeds verbazen...in die mate zelfs dat hoewel ik de laatste jaren meestal naar jazz luister ook m'n ganse collectie klassieke cd's aan het herbeluisteren ben.

Echt genieten !
 

J.Van Dijck

Ik ben een volledige leek wat muziek betreft

En toch merk ik dat de Cubes anders klinken dan alle andere boxen.

Met de ogen toe lijkt het alsof de muzikanten voor je staan te spelen, alles klinkt gewoon super helder.

Ik hoor nu ook dingen in een nummer die ik vroeger nooit gehoord had.

Het is zelfs zo dat ik nu het geluid uit andere boxen, bv in een kroeg, echt slecht vind - iets waar ik vroeger nooit bij stilstond !
             


Bram Van Rompaey en Valérie Raets

Antwerpen

Na de aankoop van de Link Cubes was de eerste stap om onze volledig muziek collectie te herbeluisteren.

De luidsprekers nodigen uit om alles wat je dacht te weten over muziek even te herevalueren.

De gelaagdheid en details, en de eerlijkheid van het geluid dat door de Link Cubes tevoorschijn komt zorgt voor een ervaring die wij voordien nog nooit hadden beleefd.

Alles hangt uiteraard af van de opname zelf, want de Link speakers geven àlles weer op een eerlijke en pure manier, waardoor sommige platen wat teleurstellen als hun opname kwaliteit tegenvalt.

Andere platen ontvouwen zich dan weer als een bloem die open bloeit en een schoonheid vertoont die voordien "geheim "was gebleven.

Je voelt je soms zo dicht aanwezig dat het aanvoelt alsof je mee in de studio zit tijdens de opname en je oren de microfoon zelf zijn waarin gespeeld of gezongen wordt. Een ervaring waarvan je voordien dacht dat het enkel mogelijk was door middel van een koptelefoon.

Het kan vergeleken worden met de overstap van zwart wit televisie naar kleur. Door het luisteren naar muziek met de Cubes is ons muziek gamma ook uitgebreid. De speakers zorgen ook voor een verschuiving in muzieksmaak en stijl doordat ze je de mogelijkheid geven om op een andere, veel diepere en intensere manier naar muziek te luisteren.

Wij gaan nu even verder de muziek collectie doorspitten.

 

Xavier Flament

Palais des Beaux-Arts, Bruxelles

Si vous vous demandez à quoi vous voulez être si hautement fidèle, prenez rendez-vous chez Wim Vanderstraeten, à deux pas de Louvain. Il fabrique d’étonnants petits <<cubes>> qui chantent diablement bien.... J’ai été séduit par la rapidité et la précision de ces petits cubes, qui plus est beaux à regarder avec leur placage luxueux ..

Les voix offrent d’emblée une magnifique présence qui atteste de la qualité du médium, leur registre peut-être le plus convaincant. ....

Le piano, si difficile à rendre, m’a le plus étonné avec un poids, une assise et une matière enviables pour un si petit volume.

Beaucoup de propreté et de naturel, d’une manière générale, ...

Plus qu’un négoce, la haute-fidélité est chez lui un mode de vie !

 

Johan Hoogewijs

Componist

www.johanhoogewijs.com

Bij het beluisteren van de Link Cubes was ik ondersteboven van de gelaagdheid die deze luidsprekers in zich hebben.
Diepte, perspectief, helderheid, het is er allemaal! En niet opgefokt, maar transparant, zuiver in alle regionen, zelfs zonder subkast extra.

Je waant je, afhankelijk van het genre muziek, op een bevoorrechte plek in de studio of in de live-ruimte.

Moordend evenwel voor slechte opnames of mindere uitvoeringen, je hoort het allemaal.

Maar een geschenk om van sublieme opnamen te genieten. Ik heb weer zin om gewoon muziek te luisteren.


Benieuwd hoe mijn eigen muziek hierop klinkt...

 

Katrien Bergé
Néthen, été 2015

"Met Link wordt Muziek opnieuw extase, vertroosting, chaos, vertwijfeling, gelukzaligheid, loutering, stilte en zo onzegbaar zoveel meer .
In geen jaren of misschien wel nooit, zo ontroerd geweest en zo in de wolken, bij het luisteren naar muziek. Bovendien is de LINK-filosofie volkomen in harmonie met de loepzuivere klanken !
Dank Wim voor je inspirerende aanpak. Ik zeg het voort.
Katrien Bergé
Néthen, zomer 2015"

"Musique (re)devient extase, désespérance, consolation, purification, béatitude, pureté, silence ... l'ineffable.
Depuis une éternité je n'ai plus été si émue en écoutant de la musique.
En outre la philosophie LINK est en parfaite harmonie avec la sonorité extrêmement pure et équilibrée.
Merci Wim pour ton approche enthousiasmante, inspirée et visionnaire.
Qu'on se le dise !

 

Bert Houben, Hasselt

Je nieuwe Cubes zijn zàlig !

 

Peter Vandendriessche
Jazz-saxofonist , muziekleraar

www.altosax.be

Ik ben zeer verrast geweest om voor een betaalbaar budget, een installatie te hebben gehoord die de muziek zo natuurgetrouw weergeeft dat het letterlijk mijn oren streelde.

 Ik weet hoe instrumenten klinken en weet dat de brug naar de weergave van een opname niet zonder hindernissen is, maar hier heb ik iets gehoord dat op mijn verlanglijstje hoort.

Ik zou deze speakers gebruiken  voor akoestische Jazz en klassieke muziek  in het algemeen -en uiteraard ook voor vele andere stijlen- is deze speaker uitzonderlijk goed. Heerlijk zelfs!

Mijn ‘vintage’ spullen zullen eraan moeten geloven vrees ik.

 

Maarten Thiry 

Kessel-Lo

Na enkele jaren van suboptimale hifi-aankopen ben ik uiteindelijk via een defecte vintage sansui bij Wim terechtgekomen.  Als liefhebber van oude gitaren en lampenversterkers was ik overtuigd dat vintage hifi zoveel beter moest klinken dan die moderne steriele apparatuur.  Toen Wim me kort een instap cambridge audio-set met de Link Cubes liet beluisteren, viel ik reeds omver van de klank.  Totaal anders dan wat ik gewend was, zeer veel detail en prachtig stereobeeld.  Het deed me spontaan terug denken aan mijn actieve studiomonitors van Dynaudio (BM6A) in mijn vroegere homestudio.  Ettelijke maanden later ben ik zelf ook eigenaar van een ‘moderne steriele’ hifi-versterker en de Link Cube 2’s.  Tussentijdse conclusie na een 3-tal weken:  gezellig naar achtergrondmuziek luisteren is schier onmogelijk met de Cubes.  Voortdurend wordt je aandacht getrokken door welbepaalde keuzes in de productie en subtiele riffs die ik daarvoor niet had opgemerkt.  Midden in een gesprek betrap ik me erop dat ik niet meer aan het luisteren ben, maar mijn aandacht verglijdt naar de reverbtail van de snare in nummer X of dat ene subtiele gitaartje dat ik net wat meer naar links zou gepand hebben etc.  In de audiofiele (vreselijk woord vind ik) wereld zijn het vooral liefhebbers van klassieke muziek of jazz die lyrisch zijn over de ‘opname’ of ‘samenspel’, maar ook voor liefhebbers van meer alternatieve muziek zijn de cubes een absolute aanrader.  Luister met een degelijke installatie en een stel Cubes  naar Radohead (The Bends) en je begrijpt hoe baanbrekend dit album was (en is!) zowel op muzikaal als productievlak.