Vintage Hifi

 

Vintage hifi apparatuur kan u toegang geven tot betaalbare hifi.

In de Golden Years of Hifi was de bouwkwaliteit van de betere hifi merken uitstekend.

De betere draaitafel werd oersolide gebouwd , een zeer belangrijke eigenschap die de geluidsweergave ten goede komt.
Gelijkaardige draaitafels kosten vandaag een factor drie tot vijf duurder.

Hetzelfde geldt voor FM tuners , een erg miskende bron van muziek voor de nieuwsgierige melomaan.
Via goede radiouitzendingen kan me zijn muzikale horizonten verbreden.

Het bouwen van een FM tuner is bijzonder complex en duur . Door de geslonken afzetmarkt  zijn er nog maar een handvol fabrikanten te vinden die chte FM tuners maken. De meeste beperken zich tot het gebruik van een geintegreerde standaardmodule.
Ook hier weer geldt een verschil in prijsfactor van drie tot vijf.

Vintage luidsprekers kunnen soms erg goed klinken , zeker voor melomanen die ook naar vintage muziek luisteren,omdat de soundmixing gebeurde met monitors uit dezelfde periode met en bepaalde tonale afstemming en balans.

Overschat echter niet wat je kan en mag verwachten : De weergave van een goed uitgebowude hedendaagse hifiset overstijgt in lle opzichten elke vintage set. Transparantie en ruimtelijkheid van het geluid, juiste timbrale weergave tgv lagere vervorming en veel lagere kleuring van de componenten brengen je vandaag dichter bij de perfecte weergave. In tegenstelling tot wat me denkt is Hifi nog nooit zo goedkoop geweest.

De Link shop biedt geselecteerde vintage aan. Elk(e) toestel/luidspreker krijgt een drie dagen endurance test vooraleer het in de verkoop gaat.
 


Loudspeakers

Amplifiers

Turntables

Tuners

Processors

Accessoires